Productcode zoeken

of

Zoek in omschrijving

BAZ

BAZ

Beschikbaarheid: Op aanvraag

Bestellen? Neem contact op met Rf-t:

071 - 2036999

Overzicht

BAZ zakjes zijn brandvrije zakjes bestaande uit minerale wol, die zeer goed weerstaat aan hoge temperaturen (750°C) en die, door behandeling met een speciale opzwellende laag, nog verhoogd wordt tot een gebruikstemperatuur van 1090°C. Het geheel is gevat in een hittebestendig weefsel. 

Brandvrije zakjes zijn geschikt om grotere openingen brandwerend op te vullen. Deze openingen kunnen kabels, kabelgoten of ook niets bevatten. Ze zijn uitermate geschikt voor het afdichten van tijdelijke openingen en doorvoeringen in plafonds en muren tijdens de verschillende fases van opbouw of revisie van technische installaties. Door een laag brandwerende mortel van 3cm aan te brengen aan beide zijden, kunnen de zakjes, die als een voorlopige oplossing voorzien waren, definitief stabiel worden gemaakt. 

Onder invloed van brand vormen de zakjes een rook- en vlamdichte afsluiting door het opzwellen van de speciale laag in de zakjes. Bij verbranding komt er geen enkel schadelijk gas vrij. 

Voor buisdoorvoeringen is het gebruik van zakjes ten strengste verboden aangezien er geen proefverslag voorhanden is en de zakjes in dit geval geen mechanische weerstand kunnen bieden. 

De BAZ zakjes hebben een brandweerstand van 120'.

 

BAZ Commerciƫle Productfiche NL

Afmetingen

BAZ80 250 x 80 x 60
BAZ200 250 x 200 x 60

Openingen tot 600 x 400 mm kunnen worden afgedicht met brandwerende zakjes.

Classificatie

Momenteel geen classificatiedocumenten beschikbaar voor dit product.

Installatie